Avizier

2023-2024

ANUNȚ sustinere testare de selectie

ANUNȚ sustinere testare de selectie.pdf

Anunț prelungire inscriere la cursurile Centrului Județean de Excelență Vâlcea s-a prelungit până joi, 19.10.2023

Anunț prelungire inscriere la cursurile Centrului Județean de Excelență Vâlcea s-a prelungit până joi, 19.10.2023.pdf

Apel selecție elevi pentru Centrul Județean de Excelență Vâlcea, an școlar 2023-2024

_Apel selectie elevi_ CJEX_VL_2023-2024.pdf

Rezultate finale selecție profesor lector an școlar 2023-2024

_Rezultate finale selecție profesor lector an școlar 2023-2024.pdf

Rezultatele obținute la Proba de interviu din cadrul Concursului de selecție a profesorilor lector pentru anul școlar 2023-2024, desfăsurată Joi, 21.09.2023

Rezultatele obținute la Proba de interviu din cadrul Concursului de selecție a profesorilor lector pentru anul școlar 2023-2024, desfăsurată Joi, 21.09.2023.pdf

Programarea candidaților pentru proba de interviu din cadrul Concursului de selecție a profesorilor lector pentru anul școlar 2023-2024, Joi 21.09.2023

programarea candidați pentru Proba de interviu .pdf

Apel selecție profesori lector 2023-2024

Apel selecție profesori lector 2023-2024.pdf

Procedura selectie profesori lectori 2023-2024 (EXTRAS)

Procedura selectie profesori lectori 2023-2024 (EXTRAS).pdf

Rezultate Centrul Județean de Excelență Vâlcea 2022-2023


Matematică.pdf
Robotică.pdf
Biologie.pdf
Istorie Horezu.pdf
Limba Română Horezu.pdf
Geografie.pdf
Istorie Gimnaziu Râmnicu Vâlcea.pdf
Limba Engleză.pdf
Istorie Liceu Râmnicu Vâlcea.pdf
Matematică Horezu.pdf
Limba Română Liceu Vâlcea.pdf
Programare.pdf

Ziua Educației Financiare 


Pentru a marca ”Ziua Educației Financiare”, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Centrul Județean de Excelență Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Colegiul Național  "Mircea cel Bătrân" Râmnicu Vâlcea și Banca Națională a României au organizat în data de  05 aprilie 2023 la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Râmnicu Vâlcea, o  activitate - dezbatere pentru elevii de liceu având ca moțiune ”O carieră, în România sau în străinătate -idei pro sau contra”.

La această dezbatere s-au confruntat două echipe: reprezentanta Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, coordonată de doamna profesor Adina Dobrete  și reprezentanta Colegiului Național  "Mircea cel Bătrân" Râmnicu Vâlcea, coordonată de doamna profesor Mihaela Dumitrescu. Ambele echipe s-au remarcat prin discursul convingător și argumentele clare și relevante, care au captat atenția publicului. Felicităm elevii participanți și cordonatorii lor pentru  competențe civice și implicarea lor socială. 

La această activitate reprezentanta Băncii Naționale a României, doamna Andreea Udrea a prezentat elevilor ”Rolul și atribuțiile  Băncii Centrale” și ne-a oferit informații relevante despre cum să luăm cele mai bune și responsabile decizii financiare.

Feedbackul manifestării a fost asigurat de către doamna profesor metodist Valeria Șandru care prin intermediul aplicației kahoot a antrenat elevii într-o demonstrație a celor mai importante noțiuni financiare și antreprenoriale discutate.

În perioada 3-11 aprilie 2023, în baza Notei 337 DGIP/09.02.2023 și având în vedere prevederile art.2 din Legea  nr. 83/11.04.2022 pentru Instituirea zilei de 11 aprilie ca ”ZIUA EDUCAȚIEI FINANCIARE”, vă solicităm să organizați manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice dedicate Zilei educației  financiare. Vă încurajăm să implicați în organizarea acestor activități instituții publice și private  care activează în domeniu.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Centrul Județean de Excelență Vâlcea vor premia unitățile de învățământ cu cel mai  interesant calendar de activități dedicate Zilei educației financiare, ce se vor desfășura în  perioada 3-11 aprilie 2023, astfel ca unitățile de învățământ vor transmite până pe data de 24  aprilie 2023 un Raport sintetic care va cuprinde activitățile dedicate acestui eveniment,  raport ce va fi încărcat pe Formularul: 


notă Ziua Educației Financiare.pdf
Regulament.pdf

În perioada 12-15 februarie 2023 a avut loc la București regionala 1 a competitiei First Tech Challenge. Echipa de robotică a Colegiului Național Alexandru Lahovari - BroBots, formată din elevi înscriși la cursurile Centrului Județean de Excelență Vâlcea, a obținut Premiul III Motivate Award și calificarea la etapa națională a competiției.

1 DECEMBRIE 2022 MITURI CARE AU CONSTRUIT O ȚARĂ!

MITURI CARE AU CONSTRUIT O ȚARĂ!.pdf

ANUNȚ SELECȚIE ELEVI- CENTRUL DE EXCELENȚĂ

ANUNȚ SELECȚIE ELEVI- CENTRUL DE EXCELENȚĂ.docx

Apel selecție profesori lector

Centrul Județean de Excelență Vâlcea  anunță începerea procesului de selecție a profesorilor lector pentru anul școlar 2022-2023.

Cadrele didactice, care au participat în calitate de profesor lector în anul școlar precedent, vor trimite doar anexa 1.

Procesul de selecție se organizează conform Regulamentului de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență/Centrului Municipiului București de Excelență, din 14 septembrie, 2020 prin depunerea unui portofoliu, însoțit de documente justificative și prin participarea la proba de interviu.

Perioada pentru înscrierea la procesul de selecție este: 01.09.2022-16.09.2022.

Detalii despre procesul de selecție și calendarul activității se regăsesc în documentele anexate. 

procedură selecție profesor lector.pdf
anexa 1 cerere inscriere.pdf
anexa 2 Declaratie consimtamant.pdf
anexa 3 Continutul portofoliului personal pentru profesor.pdf
anexa 4 FIȘA DE (AUTO)EVALUARE CADRE DIDACTICE.pdf
anexa 5 Declarație pe propria raspundere.pdf
anexa 6 Calendar desfășurare selecție profesor lector.pdf

În perioada 25-31 iulie 2022 se va desfășura ”Școala de vară IT CNMB” ediția a III-a, proiect educațional realizat de Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea în colaborare cu Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică din București, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Centrul Județean de Excelență Vâlcea și Asociația Bionic Royals CNMB.

Proiectul își propune să aducă împreună profesori și elevi dedicați care doresc să utilizeze cele mai noi descoperiri în domeniul algoritmicii și al machine learning-ului.

Cursurile vor avea loc de la orele 14.00 la 18.00.

Toți cei interesați se pot înscrie accesând următorul link:


Admiterea elevilor la Centrul Judetean de Excelență Vâlcea

ANUNȚ PENTRU ADMITEREA LA CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ VÂLCEA, ÎN ANUL ȘCOLAR 2021-2022

Dacă ești elev/elevă pasionat/ă de școală, îți place competiția și urmărești să obții performanțe deosebite la concursurile și olimpiadele școlare, te invităm să te înscrii la unul dintre cursurile organizate de Centrul Județean de Excelență Vâlcea. Sub îndrumarea unor profesori coordonatori de excepție, îți vei deschide noi orizonturi și vei fi mai aproape de succes.

În acest an școlar, locurile disponibile sunt următoarele:

Pentru fiecare grupă în parte se admit maxim 5 elevi auditori.

Înscrierea se va realiza pentru toți elevii interesați, indiferent de disciplină, prin accesarea și completarea următorului link: https://forms.gle/fEAJLzMA5xUNhutk7 . Formularul va fi activ până pe 1 februarie 2022.

Pentru toate grupele /clasele se va realiza selecție pe baza unui portofoliu și a unui test inițial. Portofoliul va fi atașat odată cu completarea formularului de înscriere. Portofoliul va cuprinde:

Urmăriți site-ul ISJ pentru detaliile referitoare la testările inițiale. În situația în care evoluția sanitară generată de pandemie nu va permite organizarea testărilor scrise în condiții de

Anunț selecție profesori lectori Centrul Județean de Excelență Vâlcea

selectie-profesor-lector.pdf